Łukasz Kawaller Catering

Autorska kuchnia pełna zaskakujących połączeń, nowatorskich dań, niekiedy z nutą tradycji.

CZAS REALIZACJI

CZAS REALIZACJI

48 h

CZAS REALIZACJI

MIASTO

Warszawa

FINGER FOOD

EKSLUZYWNY FINGER FOOD

- wędzony zębacz z awokado i miętą, limonkowy crème fraîche
- kozi ser ze słonecznikiem, estragonem i orzechami laskowymi
- pomidory bawole serca z burratą, afrykańską bazylią i majonezem truflowym
- kurkowa piadina z bursztynem i kremowym czosnkiem
- tatar z jagnięciny z gęsim żółtkiem, majonezem kminkowym i chrzanem
- najlepsze wyselekcjonowane szynki dojrzewające i sery
- czarny chleb na zakwasie żytnim z orzeszkami ziemnymi i figami
- masło z pyłkiem kwiatowym i miodem tytoniowym

Zestaw dla 10 osób

1300 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

ŚNIADANIE BUFET

WYJĄTKOWE ŚNIADANIE Z ZASTAWĄ I OBSŁUGĄ DLA 10 OSÓB

- tost francuski z serem gruyère, kurkami i lardo
- kokosowy bali bowl z mango, pistacjami i dulce de leche
- jajko ugotowane w koszulce z awokado, wędzonym łososiem
- jagnięce kiełbaski z kremowymi ziemniakami i sosem z zielonego pieprzu
- foccacia z gorgonzolą, salami picante, mozzarellą i oliwą czosnkową
- Crêpes Suzette
- lody szafranowe z syropem mandarynkowym
- sernik różany z płatkami kwiatów i białą czekoladą
- czarny chleb na zakwasie żytnim z orzeszkami ziemnymi i figami
- masło z pyłkiem kwiatowym i miodem tytoniowym
- sok ananas i mandarynka

1520 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

LUNCH BUFET

WYJĄTKOWY LUNCH Z ZASTAWĄ I OBSŁUGĄ DLA 10 OSÓB

Bufet ciepły:
- kurczak kukurydziany z czarnymi kurkami, olejem z palonego dębu i sosem truflowym ze złotem
- polędwica z dorsza z sosem cafe de paris, wędzonymi ziemniakami i szafranową kapustą
- pierogi z kremową kukurydzą, borowikami i karmelizowaną cebulą
- kolorowa cukinia z masłem kminkowym, listkami oregano i bazylii
- risotto borowikowe z salami ventricina, miętą i serem montevecchio 27mth
- tajska zupa z kaczki z różą, agnolotti z foie gras i kolorowym sezamem
Bufet zimny:
- wędzony zębacz z awokado i miętą, limonkowy crème fraîche
- pomidory bawole serca z burratą, afrykańską bazylią i majonezem truflowym
- kurkowa piadina z bursztynem i kremowym czosnkiem
- tatar z jagnięciny z gęsim żółtkiem, majonezem kminkowym i chrzanem
- czarny chleb na zakwasie żytnim z orzeszkami ziemnymi i figami
- masło z pyłkiem kwiatowym i miodem tytoniowym
- sok ananas i mandarynka

2066 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

CIEPŁY LUNCH

- kotlet schabowy z kremowymi ziemniakami i zieloną kapustą z olejem jałowcowym
- polędwica z dorsza z sosem cafe de paris, wędzonym boczkiem i sałatą rzymską z orzechami laskowymi
- krokiety z jagnięcej kiełbasy, mozzarelli i lardo z solą porzeczkową
- brokuły z szafranowym aioli i popcornem z prosa
- risotto z podgrzybkami, porem i serem pecorino romano
- zupa dyniowa z grzybowymi uszkami

Zestaw dla 10 osób

1090 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

WARSZTATY

WARSZTATY KULINARNE

Indywidualnie przygotowywane wg oczekiwań klienta warsztaty prowadzone przez Łukasza Kawallera z opcją gotowania na żywo.

Warsztaty kulinarne dla grupy 12-20 osób. Tematyka i poziom trudności warsztatów jest dopasowywana indywidualnie do każdej grupy. Długość warsztatów to 4-6h w zależności od tematu.

7000 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

LIVE COOKING

LIVE COOKING Z ŁUKASZEM KAWALLEREM

Live cooking z Łukaszem Kawallerem

Kolacja „live-cooking” z Łukaszem Kawallerem, zwycięzcą pierwszej polskiej Edycji Hells Kitchen, laureatem prestiżowego L'art de la cuisine Martell. Łukasz Kawaller nazywany następcą Wojciecha Amaro, jeden z czołowych chefów kuchni w kraju, innowacyjny, kreatywny i zaskakujący. Jego dania to mistrzostwo sztuki kulinarnej. Doskonałe dania, przy doskonałej muzyce, w doskonałym towarzystwie, z rąk czołowego chefa kuchni w kraju! Zarezerwuj miejsce!

Łukasz gotuje dla grupy ok. 30 osób. Menu dopasowuje do potrzeb klienta, w zależności od rodzaju wydarzenia. Może to być zasiadana kolacja, koktajl z prezentacją lub inna formuła. Wszystko ustalamy z klientem indywidualnie.

Live cooking z Łukaszem Kawallerem

7000 zł / porcja

Minimalne zamówienie: 1 porcja

DO KOSZYKA

twój koszyk (0)

0 zł

TWÓJ KOSZYK

Transport

0 zł

0 zł netto 0 zł

ZAMÓW